Berlusconiju određen društveno koristan rad

Bivši italijanski premijer kaznu za utaju poreza odradit će u vidu društveno korisnog rada i ograničenja kretanja

16. apr 2014

Sud u Milanu je u utorak odredio bivšem talijanskom premijeru i milijarderu Silviju Berlusconiju mjeru društveno korisnog rada u trajanju od godinu dana, kao kaznu za prošlogodišnju presudu u vezi s utajom poreza, objavili su talijanski mediji.

Berlusconi će istodobno morati poštivati mjeru ograničenja kretanja, što, kako navodi AFP, predstavlja novo poniženje za 77-godišnjeg talijanskog tajkuna, kojem je prethodno oduzet zastupnički mandat u Parlamentu i zabranjeno kandidiranje na izborima u idućih šest godina, prenosi Tanjug.

Talijanski mediji su ranije prenijeli da su Berlusconijevi odvjetnici zatražili od suda da mu dozvole da jedan dan u tjednu obavlja društveno koristan rad u jednom centru za hendikepirane i starije osobe u blizini njegovog imanja u predgrađu Milana.

Kriv za utaju poreza

Berlusconi je prošle godine proglašen krivim za utaju poreza, što se odnosi na slučaj kupnje televizijskih prava njegovog poslovnog imperija Mediaset tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Bivši talijanski premijer pošteđen je boravka u zatvoru zbog blagosti tamošnjeg sustava prema ljudima starijim od 70 godina.

Kazna društveno korisnog rada bi mogla biti dodatno smanjena na samo devet mjeseci zbog dobrog ponašanja.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga