Berisavljević: Ne pristajem da me smenjuju reciklirani šešeljoidi

"Narastajući građanski otpor prerašće u sveopšti otpor pomahnitaloj politici sveopšteg zatiranja Vojvodine"

13. jun 2016

Član Upravnog odbora Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture (VANUK) Živan Berisavljević podneo je neopozivu ostavku i poručio da ne želi da čeka da ga sa tog mesta smenjuju “razgoropađeni reciklirani šešeljoidi”.

“Kao što je javnosti i vama dobro znano, nikada nisam pristajao da me sa bilo koje funkcije likujuće smenjuju oni koji me na tu poziciju nisu imenovali. Pogotovo ne pristajem da to ‘zadovoljstvo’ priuštim razgoropađenim recikliranim ‘šešeljoidima’ i njhovim svakovrsnim kukavnim panonskim pomagačima, pa molim vladu u tehničkom mandatu da pre formalnog okončanja toga mandata moju neopozivu ostavku formalno konstatuje”, naveo je Berisavljević u otvorenom pismu koje je uputio predsedniku i potpredsedniku Pokrajinske vlade, Bojanu Pajtiću i Miroslavu Vasinu.

On je ocenio da je u Vojvodini na delu “perfidni i brutalni udar Vučićevog režima” na Radio-televiziju Vojvodine (RTV), koji je usledio odmah posle “problematičnog izbornog trijumfa” koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koju je Berisavljević okarakterisao kao “izrazito antivjvođansku”.

“To me učvršćuje u uverenju da će politka zatiranja regionalnog identiteta i političkog subjektiviteta Vojvodine, koju naprednjačka vlast od 2012. nesumnjivo vodi u Vojvodini, ne prezajući ni od najgrubljih mera, samo ubrzano i nemilosrdno eskalirati odmah po konstituisanju naprednjačke Pokrajinske vlade”, naveo je Živan Berisavljević.

Ocenio je da nakon napada na RTV sledi “brzometno” ukidanje VANUK-a, ali je dodao da su Vojvodinu mnogi do sada pokušavali da “zatru” i politički i duhovno i svi su završavali “u ropotarnici istorije”.

Berisavljević je poručio da će narastajući građanski otpor prerasti u sveopšti otpor “pomahnitaloj politici sveopšteg zatiranja duhovnog bića Vojvodine i poništavanja njenog regionalnog identiteta i političkog subjektiviteta”.

On je Pajtiću i Vasinu poručio da bi njihov daleko veći doprinos tome u budućnosti svakako bio delotvoran.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga