Beograd: Vučiću lopove, pokrao si izbore

"Vidimo se sutra"

09. apr 2017

Ispred Doma Narodne skupštine večeras je završen sedmi po redu „Protest protiv diktature“, a demonstranti su na kraju protesta sa transparentima posedali na stepenište ispred parlamenta.

Protest je završen uzvicima „Vidimo se sutra“ i „Sutra u 18“.

Protest je počeo u 18 sati i prošao bez incidenata, a okupljeni su prošetali centralnim gradskim ulicama uzvikujući „Vučiću lopove“, „Vučiću lopove, pokrao si izbore“, „Ima nas“, „Onesvesti se“, „Ostavke“, „Ko ne skače taj je Vučić“ i pevali pesmu „Vuče, vuče, bubo lenja“.

Tokom prolaska kolone ulice su bile zatvorene za saobraćaj. Na čelu povorke bili su dobošari i veliki transparenti „Dole diktatura“ i „Vučiću Šrederu“.

Okupljeni su večeras prošetali od skupštine preko Terazija do Trga republike pa do Takovske ulice, a ispred zgrade RTS-a posedali su na kolovoz i održali Minut ćutanja. Nakon toga su uzvikivali „Hoćemo uživo“, „RTS-SNS“ i „Ostavke“.

PROTEST ZBOG DIKTATURE

Demonstranti su posedali i ispred zgrade Vlade Srbije gde su vikali „Ostavke“. Bilo je upaljeno i nekoliko baklji.

Dok su prolazili pored Studija B demonstranti su zviždali, kao i ispred Skupštine grada. Uzvikivali su i „Siniša, lopove“, „Kupi nam diplome, Nebojša“, „Izlazite napolje“.

Među transparentima moglo se videti „Mi smo revolucija, to nije naša Srbija“, „Šatro svi smo isti, ali svinje ipak vladaju“, „Vučiću lopove, pokrao si izbore“, „Hoćemo kulturu, a ne diktaturu“, „Nećemo da budemo jeftina radna snaga“, „I vazduh ste privatizovali“, „Nije bot nego skot“, „Dalje nećeš moći, zvaću decu“ i „Protiv terora vlasti“.

Na ulicama nije bilo vidljivo prisustvo uniformisanih policajaca, osim saobraćajaca.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga