Beograd: Tata i mama izađite sa nama

"U novom broju Zabavnika - pomozi Vučku da stavi listiće u kutiju bez savijanja"

10. apr 2017

Kolona u kojoj je nekoliko hiljada uglavnom mladih, krenula je večeras oko 19 sati sa Trga Nikole Pašića u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama Beograda ka Terazijama, koja bi, kao i prethodnih dana trebalo da se završi posle 21 sat ispred Doma Narodne skupštine, mesta okupljanja.

Okupljeni na protestu, koji je ušao u drugu nedelju, uzvikuju „Vučiću lopove, pokrao si izbore“, „AV, AV, AV“, „Vrati babi penziju“…

Uz transparent „Dole diktatura“, učesnici osmog „Protesta protiv diktature“ nose i transparetne na kojima su naveli „zahteve“, među kojima je „Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje“, „Smena kompletne političke elite“, „Zdravstvo za sve“, „Slobodni izbori“, „Sloboda medija“, „Departizacija, decentralizacija“, „Zaštita i poboljšanje radnih prava“, a tu je i transparent „Narod gladuje elita se raduje“.

Kolona će, kako se očekuje, proći istom trasom kao i sinoć, dugom oko pet kilomtara – preko Terazija, Trga Republike, Takovske ka zgradi RTS-a, pa ka Vladi Srbije, zatim Ulicom kneza Miloša ka Slaviji, Kralja Milana i nazad do Doma Narodne skupštine.

Studenti traže smenu predsednice parlamenta Maje Gojković, čelnika RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, smenu članova saveta REM-a. Juče su stigli novi zahtevi: pojednostavljenje procedure glasanja u dijaspuri i poništavanje lažnih doktorata visokih funkcionera SNS Nebojše Stefanovića i Siniše Malog.

Učesnici protesta doneli su i transparente na kojima piše „Hej, koja je izlaznost na Centralnom groblju“, „Ne pada mi na pamet da budem predsednik“, „Protiv terora vlasti“ i „U novom broju Zabavnika – pomozi Vučku da stavi listiće u kutiju bez savijanja“.

Po ceni od 50 dinara u prodaji su i bedževi sa natpisima „Puko si“, „Av, av, av“, „Nemoj babu da mi lažeš“, „Tata i mama izađite sa nama“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga