Beograd: Protest Protiv dikatature ubuduće jednom do dva puta sedmično

"Pratiće se potezi vlasti i na njih odgovarati akcijama"

06. maj 2017

Nekoliko desetina učesnika protesta „Protiv diktature“ okupilo se i večeras ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda kako bi se dogovorili o daljim koracima i nastavku aktivnosti.

Nije bilo protestne šetnje a dogovoreno je da okupljanja ubuduće budu nastavljena periodično, jednom do dva puta sedmično, javlja reporter Bete.

Kako je rečeno, pratiće se potezi vlasti i na njih odgovarati akcijama, a sve detalje biće moguće saznati preko društvenih mreža.

Protesti „Protiv diktature“ počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora zbog nezadovljstva kompletnim uslovima u kojima su ti izbori održani i njihovim rezultatom, ali i opštim stanjem u društvu.

Protest u Subotici: Bićemo kao pištaljka

Subotičani su se danas okupili na 32. protestu “Protiv diktature” na gradskom trgu i poručili da će biti neka vrsta “pištaljke” koja će pratiti rad gradskih vlasti i upozoravati na probleme, a da će se protesti nastaviti u zavisnosti od odluka koje vlast bude donosila.

“Bićemo tu kao neka vrsta ‘pištaljke’ da istaknemo nepravdu i trenutna dešavanja u našem gradu sa kojima se ne slažemo. Imaćemo tematska okupljanja i organizovaćemo proteste kad se bude dešavalo nešto značajno protiv čega ćemo se pobuniti da bi održali energiju i da bi se broj ljudi tih dana povećao”, rekao je jedan od govornika na protestu.

On je podsetio i na mogućnost izbacivanja Darvinove teorije iz redovne nastave, o čemu su mediji pisali ovih dana, i dodao da, ukoliko se to dogodi, biće na ulicama sa novim transparentima.

“Videvši ko je predsednik Saveta za obrazovanje, ovo je samo još jedan od dokaza da Srbija nije sekularna država, da su vera i država usko pozvezani. Nije bitno šta piše u Ustavu ili u zakonima, vlast hrani ovaj siromašan narod verom, strahom i ucenama”, kazao je on.

Protesti “Protiv diktature” počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora zbog nezadovljstva kompletnim uslovima u kojima su ti izbori održani i njihovim rezultatom, ali i opštim stanjem u društvu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga