Beograd Prajd: Aktivista pretučen zbog precrtanog kukastog krsta

"Nasilnici su svuda, i u šarenim vozovima i kancelarijama Vlade Srbije"

06. feb 2017

Beograd Prajd saopštio je danas da je njihov aktivista Aleksandar Sekulić pretučen na koncertu u beogradskom Domu omladine, zbog znojnice sa precrtanim kukastim krstom.

„Uredno sam otišao na koncert, platio kartu i usred pesme, u prvim redovima, pred ponoć me je kratko ošišani momak uhvatio za ruku na kojoj sam nosio znojnicu sa precrtanim kukastim krstom i odmah je počeo da viče na mene i da me udara pesnicom u glavu“, objašnjava Sekulić za N1.

Sekulić dodaje da zbog pretrpljenog stresa nije uspeo da slučaj prijavi obezbeđenju koncerta, ali ni policiji, već je odmah, kako kaže otišao kući.

„Ne mogu da ocenim precizno koliko je to trajalo jer sam bio u šoku, ali znam da je trajalo dovoljno dugo da mi prođe kroz glavu da neko to prekine i odreaguje. Obezbeđenje ili nije videlo ili nije stiglo da reaguje, a ja sam završio na podu i oteta mi je znojnica“, priča Sekulić. U narednim danima, Aleksandar Sekulić će, kako je naveo, slučaj prijaviti policiji.

„Smatramo da je važno da mediji informišu o ovakvim dešavanjima jer se upravo dešava ono o čemu svi govorimo: uvek postoji sledeći“, navodi Beograd Prajd, koji je medijima dostavio i Sekulićevo pismo, objavljeno na Fejsbuk profilu u kome navodi da je pretučen u petak na koncetu grupe Samostalni referenti, i ocenjuje da su „nasilnici svuda“, i u „šarenim vozovima“ i „kancelarijama Vlade Srbije“.

Sekulić dodaje da je veliki broj njegovih prijatelja dobio batine, ne zato što su bili tinejdžeri željni adrenalina, svađali se pijani, muvali tuđe devojke. „Za neke su mislili da su gej. Neki to jesu bili. Neki su im samo izgledali neprihvatljivo. Neki su putovali u pogrešne države pa su tučeni po povratku. Neki su izneli mišljenje koje se nekom nije dopalo“, naveo je Sekulić.

Dom omladine: Niko nije prijavio incident

Dom omladine Beograda je naveo da zbog nastalog incidenta izražava žaljenje, ali da ni tokom koncerta u petak, 3. februara, niti nakon njegovog završetka, niko od publike i posetilaca Doma omladine „nije prijavio bilo kakav incident ni obezbeđenju niti zaposlenima“.

„Dan kasnije mejlom nas je kontaktirao Aleksandar Sekulić, navodeći da je na koncertu benda Samostalni referenti pretrpeo fizički napad od strane drugog lica iz publike. Iznenađeni smo činjenicom da ukoliko je neko od posetilaca pretrpeo bilo kakvu neprijatnost, a posebno ako je fizički napad u pitanju, nije to odmah prijavio obezbeđenju koncerta i objekta ili policiji, koji bi adekvatno reagovali“, navodi Dom omladine.

Iz Doma omladine dodaju da, s obzirom na to da su naknadno obavešteni putem mejla o situaciji koja je okarakterisana kao incident, nemaju „nikakvog osnova da na bilo koji drugi način reaguju“.

„Osim da još jednom izrazimo žaljenje ukoliko je neko od naših posetilaca doživeo neprijatnost, da sugerišemo da u takvim situacijama na bilo kom javnom mestu građani odmah reaguju prijavljivanjem odgovornim licima u objektu ili policiji, te da ponovo istaknemo stav Doma omladine da najstrože osuđuje nasilje bilo koje vrste“, navodi Dom omladine.

(021/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga