Osnovana Asocijacija slobodnih odbornika

"Od sada, kada udare na jednog od vas, udarili su na sve nas"

23. feb 2019

Opozicioni odbornici lokalnih skupština gradova i opština iz cele Srbije osnovali su danas Asocijaciju slobodnih odbornika, čiji je cilj zastupanje interesa građana, decentralizacija i zaštita nezavisnosti lokalnih samouprava.

Asocijaciju čini gotovo 700 odbornika, koji su se manifestom Asocijacije obavezali da će voditi stalan dijalog sa građanima, štititi njihove interese, zalagati se za veće nadležnosti lokalnih samouprava i štititi sve odbornike koji su izloženi „političkom kriminalu režima“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović rekao je na osnivačkoj skupštini Asocijacije, održanoj u beogradskoj opštini Stari grad, da će Asocijacija biti otelotvorenje solidarnosti, koja je danas najvažnija.

„Od sada, kada udare na jednog od vas, udarili su na sve nas. A kada maltretiraju bilo kog čoveka u bilo kome mestu u Srbiji, udarili su na nas pet miliona. Osnovali smo Asocijaciju zbog građana i odbornika u čijim sredinama širom Srbije suton prelazi u gusti mrak, a verbalne pretnje u krvave košulje“, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da se Asocijacija rađa uporedo sa drugim pozitivnim stvarima.

„Srbija je ustala. Konačno vidimo svetlo na kraju tunela. U više od 70 gradova se uvukao fantom slobode“, rekao je Jovanović.

Jovanović je poručio Vučiću koji, kako je rekao, ponovo „preti izborima pod nefer i diskriminatorskim uslovima“ da takve izbore i raspiše.

„Na taj dan, svi ćemo glasati, ali ne u vašim ćoravim kutijama, nego mirno i dostojanstveno na otvorenom. A kada se skupi 200.000 ljudi ispod vašeg balkona tog dana, to će biti direktno glasanje o vama. Tada ćete i vi ćete znati ono što mi već uveliko znamo – da je kraj. Da je kraj starog sistema. I da sa svojim narodom mi krećemo da gradimo nešto potpuno novo“, rekao je Jovanović.

Odbornik iz Mladenovca Dejan Cokić rekao je da će Asocijacija biti na raspolaganju građanima koji više ne žele da žive u neslobodi i pod vlašću korumpiranog i nesposobnog sistema.

„Poslaćemo naprednjački režim u penziju i stvorićemo sistem koji će biti na korist svim građanima“, rekao je Cokić.

Osnivačkoj skupštini Asocijacije prisustvovali su i predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić, predsednik Dveri Boško Obradović i predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović, kao i predstavnici članica SZS i drugih opozicionih pokreta, stranaka i organizacija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga