Beograd: Narod gladuje, elita se raduje

Sutra u 18 sati skup ispred Vlade Srbije

10. apr 2017

U centru Beograda je večeras održan „Protest protiv diktature“ , a okupljanje koje je organizovano osmi put završeno je bez incidenata posle nešto više od tri sata šetnje beogradskim ulicama.

Najavljeno je da će se novo okupljanje održati sutra u 18 sati ispred Vlade Srbije, a dosad je to bilo uobičajeno ispred Doma Narodne skupštine.

Uz transparent „Dole diktatura“ učesnici osmog „Protesta protiv diktature“ nosili su i transparente na kojima su naveli zahteve medju kojima je „Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje“, „Smena kompletne političke elite“, „Zdravstvo za sve“, „Slobodni izbori“, „Sloboda medija“, „Departizacija, decentralizacija“, „Zaštita i poboljšanje radnih prava“, a tu je i transparent „Narod gladuje, elita se raduje“.

Agenciji Beta je rečeno da su zahtevi koji su mogli da se vide na jednom od transparenata na samom čelu kolone usaglašeni koordinacijom više grupa studenata iz različitih gradova, a da se o njima glasalo putem Fejsbuka.

Protest je trajao oko tri sata, a učesnici su prošli već ustaljenom trasom preko Terazija, Trga Republike, Takovske ulice ka zgradi RTS-a, pa ka Vladi Srbije, zatim Ulicom kneza Miloša ka Slaviji, Kralja Milana i nazad do Doma Narodne skupštine.

Na nekoliko mesta pored institucija i medijskih kuća demonstranti su zastajali i uglavnom negodovali. Zaustavljali su se ispred redakcije lista Informer, obližnjih sedišta Demokratske stranke, Radio-televizije Srbije, Studija B, Vlade Srbije i Republičke izborne komisije gde su uzvikivali „Neću mrtve glasove“.

Sa protesta su poslate razne poruke na transparentima, na kojima između ostalog piše „Hej, koja je izlaznost na Centralnom groblju“, „Ne pada mi na pamet da budem predsednik“, „Protiv terora vlasti“ i „U novom broju Zabavnika – pomozi Vučku da stavi listiće u kutiju bez savijanja“.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga