Benefit žurka za podrži RTV u Društvenom centru

RTV ekipa sa ekrana seli se u prostorije DC. Leto će biti plesno i borbeno.

23. jun 2016

Prva žurka podrške inicijativi Podrži RTV, koja je na protestima u Novom Sadu već tri puta okupila nekoliko hiljada građana u borbi za javni servis Radio televiziju Vojvodine (RTV), biće održana u petak 24. juna u skvotu Društveni centar (DC).

Inicijativa Podrži RTV je pozvala građane da dođu na žurku na kojoj će u DC-u biti postavljena benefit kutija za donacije, a sav sakupljeni novac biće uložen u naredni protest i akcije koje pokret bude pravio tokom leta.

„Sakupljamo ideje, ljude, plesne korake i novac za dalje aktivnosti tako što će pare iz benefit kutije na ulazu u DC biti namenjene pokretu Podrži RTV“, piše u najavi događaja na Fejsbuku (Facebook).

Najavljen je i protestni koncert za jul, a novac od dacija biće usmeren i u njegovu ralizaciju.

Žurka će početi u 20 časova, a nastupaju di-džejevi Sintetiko i Džarmuš, koji će puštati „plesne hitove i vesele osamdesete“.

„RTV ekipa sa ekrana seli se u prostorije DC. Leto će biti plesno i borbeno“, poručili su iz Podrži RTV.

Inicijativa Podrži RTV najavila je i novi veliki protest u ponedeljak 27. juna, zbog toga što Upravni odbor RTV mesec dana ignoriše zahteve koji su poslati sa prvog protesta održanog u maju.

Četvrti po redu protest biće ponovo organizovan ispred zgrade RTV sa početkom u 19 sati, a najavljena je i šetnja do Gradske kuće, gde će biti zatražena odgovornost za to što je „kontramiting Stop anarhiji organizovan u kabinetu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića“.

Podrži RTV će, nakon što su u javnost dospeli mailovi poslati sa adrese gradonačelnikove savetnice za medije Nade Kobac sa organizacionim detaljima kontramitinga, zahtevati i odgovor na pitanje da li je to „spontano okupljanje plaćeno iz budžeta svih građana“.

Prvi protest održan je nakon nenajavljnih smena 14 urednika i novinara RTV, a inicijativa je između ostalog zatražila ostavke svih članova UO RTV i poništavanje svih odluka koje su doneli, a koje su dovele do niza neobrazloženih smena.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga