Beljanski: U Srbiji je na delu diktatura mediokriteta

"Identitet Vojvodine je i da se mora postupati po zakonu, ali i da se može kritikovati pravosuđe koje ne postupa po zakonu i ukoliko postaje trulo"

11. juna 2017

Advokat Slobodan Beljanski ocenio je danas da je u Srbiji na delu “diktatura mediokriteta”.

“Mi imamo diktaturu mediokriteta, koja se proteže već dosta dugo, a čini mi se da je danas već dostigla kulminaciju”, rekao je Beljanski na skupu “Izazovi: Vojvodina” u Somboru.

Prema njegovim rečima, konsultacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima stranaka koje su zastupljene u Skupštini Srbije, i navodno insistiranje predstavnika Vučićeve Srpske napredne stranke da premijer bude iz te partije, i isto tako navodno nećkanje Vučića u vezi sa tim, predstavljaju “grotesku”

“On kao neće a oni kao navaljuju… I na taj način se stvari lažna slika o demokratskim potencijalima države, kojih uopšte nema”, kazao je Beljanski.

Prema njegovim rečima, danas sve više caruju desni ekstremizam i nacionalizam. “Danas se u stvari nalazimo na pragu žalosne ideologije fašizma”, ocenio je Beljanski.

Govoreći o identitetu Vojvodine, on je rekao da ona ima svoje osobenosti, koje se između ostalog sadrže i u tome da se mora postupati po zakonu, ali i da se može i kritikovati pravosuđe koje ne postupa po zakonu i ukoliko postaje trulo.

“Takvo razmišljanje je deo homogenosti civilizacije u Vojvodini, što je dodatni razlog za političku autonomiju Vojvodine”, rekao je Beljanski.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga