Belgijska kompanija u Feketiću otvorila fabriku premiksa za stočnu hranu

Proizvodni kapacitet iznosi 12.000 tona godišnje, što je oko 25 odsto potreba celog regiona

11. jul 2017

U Feketiću je počela da radi najsavremenija fabrika premiksa za stočnu hranu „Ravago Hemikals“ (Ravago Chemicals), u čiju je izgradnju i nabavku opreme multinacionalna kompanija „Ravago“ sa sedištem u Belgiji uložila je pet miliona evra.

Iz kompanije se saopšteno da proizvodni kapacitet fabrike iznosi 12.000 tona godišnje, što je oko 25 odsto potreba celog regiona za ovim proizvodom.

Dodaje se da je kompanija sama obezbedila kompletnu investiciju, a građevinske radove izvela je belgijska firma „Kordel“ (Cordeel), dok je oprema proizvedena u švajcarskom „Bileru“ (Buhler), vodećem globalnog proizvođača u oblasti tehnologije stočne hrane i prehrambenoj industriji.

U saopštenju se navodi da je u toku izgradnje fabrika je bila pod monitoringom eksperata kompanije DSM, lidera u proizvodnji premiksa u svetu, koja je učestvovala u izboru laboratorijske opreme za „Ravago Hemikals“. Takođe, i da je laboratorija opremljena najsavremenijim aparatima za ispitivanje sirovina i gotovih proizvoda, kakvi su AAS – Atomic Absorption Spectrometer, koji se koristi za analizu minerala i teških metala, HPLC – High Performance Liquid Chromatography, aparat za analizu vitamina, te NIR – Near Infrared Spectrometer Tango, brzi analizator za određivanje Wende analiza.

„U potpunosti se u proizvodnom procesu oslanjamo na primenu nauke i novih tehnologija i to je naš osnovni princip poslovanja. Vrhunski i iskusni stručnjaci zaposleni u našoj kompaniji, kao i moderna tehnologija i najsavremenija svetska laboratorija omogućavaju nam da stvaramo proizvode vrhunskog kvaliteta namenjene ishrani stoke“, istakao je generalni direktor “Ravago Hemikals” Žarko Alargić.

On je dodao da se sve sirovine kontrolišu i da se sa takvim analizama tačno zna šta se kojom sirovinom unosi u recepturu, te da eventualne greške u proizvodnji i neusaglašenost proizvoda praktično ne postoje.

„Sledljivost u proizvodnji je apsolutna pa se u svakom momentu od krajnjeg proizvoda može vratiti unazad do svake pojedine komponente koja je ušla u fabriku. Na taj način i najmanja greška je isključena“, naveo je Alargić.

„Ravago Hemikals“ proizvodi premikse za stočnu hranu koja se koristi u svinjarstvu, živinarstvu, ovčarstvu, kozarstvu, ribarstvu i svim drugim granama stočarstva. Iz kompanije navode da sarađuju sa farmama svih veličina u Srbiji i regionu i da doprinose unapređenju bezbednosti hrane i kvaliteta stočarske proizvodnje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga