Bela Tar gost na Sinema siti festivalu u Novom Sadu

Filmski festival Sinema siti (Cinema City), koji se održava od 18. do 25. juna u Novom Sadu, će ove godine ugostiti jednog od najznačajnijih savremenih filmskih autora, mađarskog reditelja Belu Tara, čiji će novi film “Torinski konj”, biti prikazan publici u okviru omaža ovom reditelju

06. jun 2011

Film “Torinski konj” je premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinalu, na kom je trostruko nagrađen – Srebrnim medvedom, Gran prijem žirija i priznanjem za najbolji film festivala po oceni novinara i kritičara.

Ova art drama govori o čuvenom događaju u Torinu, kada je poznati filozof, Fridrih Niče, sažalivši se na išibanog konja, doživeo nervni slom, nakon koga je ostao prikovan za krevet bez moći govora do svoje smrti.

Bela Tar je film “Torinski konj” najavio kao poslednji u svojoj karijeri, a nastavak filmske karijere najavljuje u bavljenju produkcijom, kako bi mladima dao šansu da snimaju filmove.

Publika Sinema siti festivala će imati priliku da, pored filma “Torinski konj”, u okviru Omaža Beli Taru pogleda njegova čuvena ostvarenja kao što su “Hotel Magnezit”, “Porodično gnezdo”, “Autsajder”, “Magbet”, “Ljudi iz predgrađa”, kao i “Proklestvo”, “Putovanje ravnicom” i “Prolog”.

Sinema siti je internacionalni filmski festival, koji se održava od 18. do 25. juna u Novom Sadu, na kojem će biti prikazano preko 150 filmova na 20 lokacija u gradu.

Festival Sinema siti će u tri takmičarske selekcije, Nacionalan klasa, Egzit point (Exit) za internacionalni film i Ap tu 10.000 baks (Up to 10.000 bucks) za film snimljen budžetom do 10.000 dolara, dodeliti 20 nagrada.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga