BELA J. GARAI: Dole državni izdajnici!

Kako se narodne mase i pojedinci pripremaju za veliki svenarodni miting podrške premijeru Vučiću!

06. feb 2015

Sa velikim nestrpljenjem iščekujem najavu najnovijeg mitinga za podršku našoj Vladi! Čitam sve vesti i izjave s tim u vezi, i pripremam se za veliki događaj.

Kako čujem, glavni inicijator je naš naprednjački gradonačelnik u Novom Sadu, odlučan i budan patriota, koji je bezbroj puta već dokazao svoju bezgraničnu privrženost vladi i njenom predsedniku. Ali ne samo on, više ministara takođe svesrdno podržava ovu ideju. Svi oni koji smatraju da se sprema velika zavera protiv naših voljenih rukovedećih kadrova, kao i cele naše dražave, pa zato treba bez odlaganja velikim mitingom manifestovati našu odlučnost, pokazati drskom neprijatelju da čvrsto stojimo iza naše vlade. I da nas niko ne može pokolebati!

Istini za volju, sam predsednik vlade, Aleksandar Vučić zasad se protivi održavanju mitinga, jer – kako reče – nije vreme za okupljanje nego za rad, ali pretpostavljam da je reč samo o njegovoj poznatoj skromnosti i da duboko u sebi i on želi da se okupimo.

Iskreno se nadam da će ovo blago zimsko vreme potrajati i da nećemo morati cvokoćući da slušamo patriotske govore. Ne daj Bože da zahladi pa da organizatori budu primorani autobusima dovesti entuzijaste sa strane, koji će se za skromne dnevnice i nekoliko sendviča sa salamom i krastavcima spontano okupiti ispred Banovine ili gradske kuće, svejedno. Jer se plašim da će mnogi naši sugrađani ostati u svojim toplim sobama, ne mareći za izuzetno opasnu situaciju u kojoj su se našli naši vodeći ljudi. Nažalost, ima dosta mekušaca među nama!

Što se mene lično tiče, dosad me niko nije zvao, valjda zato, što sa jedne strane – zbog moje loše sreće pri rođenju – ne pripadam većinskoj naciji, a sa druge što još nisam počastvovan članstvom u SNS-u. Iskreno rečeno, i nisam se mnogo trudio, ne treba mi nikakav unosan položaj u gradskoj upravi, primam lepu penziju, koja samo upoređujući sa nemačkom – izgleda mizerno; u Etiopiji bih bio pravi bogataš! Nedavno su je čak smanjili za deset posto da ne bih suviše opterećivao državni budžet.

Svejedno, suština je da nisam partijaš, ali da ipak smatram svojom dužnošću da budem među mitingašima. Tim pre jer smo se mi, Novosađani, već jednom obrukali kada smo uskratili vodu žednim Kosovarima-mitingašima. Koji su, ne mareći za umor, došli čak iz daleke južne pokrajine ovamo, u severnu pokrajinu, da nam pomognu u svrgavanju antidržavne, autonomaške-birokratske bande. Ne smemo sebi dozvoliti da opet ispadnemo neodgovorni i bezosećajni građani!

Osim toga, na učešće me obavezuje i činjenica da se SVM takođe priključio naprednjacima na republičkom nivou, pa sam samim tim valjda i ja obavezan da budem prisutan na mitingu vladajućih stranaka. Još bi mogli da se žale Ištvanu Pastoru zbog mog izostanka! Razmišljao sam, kakav transparent da ponesem: najpre sam se setio jedne stare, poznate parole iz doba jugurt-revolucije koja počinje ovako: „Ako se ja kao Mađar ne plašim…”, ali mi se činilo suviše dugačkim, iskreno, nemam tako veliki lezonit da sve stane na njega. Možda ću ipak napisati samo kratko i jasno: „Dole državni izdajnici!” To je mnogo kraće, a i u raznim drugim prilikama može da posluži.

Konačnu odluku sam doneo ipak tek kada sam na novinskom kiosku ugledao naslovnu stranicu jednog beogradskog tabloida na kome je stajalo: „Dikovića ciljaju da bi ubili Vučića!” Vrag odneo šalu, pomislio sam, situacija je stvarno ozbiljna, kada su se već drznuli da ciljaju u načelnika generalštaba i predsednika vlade! Onda sam pročitao i izjavu predsednika države, da je general Diković častan oficir Vojske Srbije i da su napadi na njega pokušaj da se diskredituje i destabilizuje vojska. A iza napada stoje oni krugovi kojima nije u interesu moderna, razvijena Srbija – tumačio je predsednik.

Zatim sam pročitao i izjavu Aleksandra Vučića, koji nije obavešten o detaljima „slučaja Diković“, ali bez obzira na to i on zna da je reč o napadu na državu, i da se time želi izazvati opšta nestabilnost. Vođa socijalista, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otišao je čak korak dalje, pa je tvrdio da se radi o pokušaju destabilizacije cele regije!

Čovek da ne poveruje: ceo Zapadni Balkan je u opasnosti!

Nažalost, iz novinskih izveštaja nisam uspeo tačno razabrati ko su ti odvratni državni neprijatelji koji uporni pokušavaju oklevetati našu armiju i načelnika generalštaba, a koji su toliko moćni da su u stanju da destabiliziju celu našu zemlju, a i šire, što bi se reklo, gotovo ceo Balkan. Ali slutim da su opet u pitanju nevladine organizacije, poznate po tome što stalno nešto zanovetaju. Pre svega, Fond za humanitarno pravo, koje je osnovala zloglasna Nataše Kandić. Oni su iščeprkali nekakve nove dokumente o ratnim zločinima na Kosovu 1999. Navodno, na osnovu njih se može prepoznati odgovornost generala Dikovića, koji je u to vreme bio komandant 37. motorizovane brigade JNA, za događanja u Drenici. I navodno, odgovornost za takozvanu asanaciju terena, odnosno premeštanje poginulih albanskih civila na druge lokacije, sa ciljem da zlonamerni okupacioni NATO-oficiri ne bi pomislili da se tu desilo nekakvo masovno ubistvo. Zato traže od tužilaštva za ratne zločine da pokrene istragu.

Istina, za sada se ne zna kako su oni izgubili život, ako ih naše snage nisu poubijale, ali se u nekim medijima spekuliše da su ih u stvari ubile neke pljačkaške bande. Štaviše, na jednom portalu sam pročitao interesantnu pretpostavku: možda su se međusobno poubijali? Ko zna zašto, valjda da ocrne naše vojnike. Poznavajući podle Albance separatiste, ne bih se mnogo ni iznenadio.

Iskreno se nadam da će istraga, ako se zbilja sprovede, pokazati da su sve te optužbe gnusna laž, i tako će se dokazati nevinost lažno optuženih. Obistiniće se tvrdnja našeg predsednika, koji to već unapred zna i bez istrage. Ali bez obzira na sve to, i ja mislim, da nam je potreban miting da bismo pokazali mrskim neprijateljima da narodne mase stoje iza našeg premijera!

A ako bi se Nataša Kandić kojim slučajem našla na mitingu, sumnjam da bi dobro prošla. Možda bih i ja zaboravio na svoje lepe manire, pa bih je prvi ošamario!

(Preuzeto sa portala Vajdasagma)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga