Bela Crkva: Bon za prodavnicu u zamenu za glas za Vučića

Od hiljadu do tri hiljade dinara za najteže socijalne slučajeve

30. mar 2017

Građani Bele Crkve koji su u teškom materijalnom stanju dobijaju od lokalnih aktivista Srpske napredne stranke bon za lokalnu prodavnicu, ukoliko se obavežu da će na predsedničkim izborima glasati za kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, ispričao je za Autonomiju novinar Stefan Cvetković, koji je na terenu snimao ljude koje su obilazili aktivisti SNS-a.

“U svakom mestu u opštini Bela Crkva, SNS ima svog terenskog radnika čiji je zadatak da obezbedi siguran glas i koji ide od kuće do kuće. U 99 odsto slučajeva sigurne glasove traži među ljudima koji su u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Objašnjava im se da glasaju za broj šest i da će zauzvrat dobiti bon za lokalnu prodavnicu”, ispričao je Cvetković.

Kada napravi spisak sigurnih glasova, aktivista SNS-a šalje spisak u opštinu, odakle zovu direktora Centra za socijalni rad i dostavljaju mu “spisak za trenutnu pomoć“, a isti spisak se dostavlja i u lokalnu prodavnicu, gde će ljudi koj su se obavezali da će glasati za Vučića doneti bon i podići namirnice, naveo je Cvetković.

Dodao je da se cena glasa, prema svedočenjima ljudi, kreće od hiljadu do tri hiljade za glas, a građani dobijaju i obećanje da će, ukoliko broj šest pobedi, dobiti još toliko namirnica.

Cvetković je podsetio da je kandidat vladajuće koalicije, aktuelni predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić nedavno na konferenciji za novinare u republičkoj vladi rekao da bi se “pre ubio, nego što bi ukrao bilo šta a kamoli i jedan glas”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga