Bela Čorba novi predsednik DSVM-a

"Na polju manjinskog politiziranja potrebno je nastupati sa većom tvrdoćom “

24. feb 2013

Na izbornom kongresu Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) u subotu u Bečeju za novog predsednika stranke – kao jedini kandidat – izabran je Bela Čorba (Csorba Béla). Dosadašnji predsednik Andraš Agošton nedavno je najavio svoje povlačenje iz aktivne politike i nije ni prihvatio predlog da bude kandidat za predsednika i u narednom periodu.

Na kongresu sa 154 delegata iza zatvorenih vrata Bela Čorba izabran je za predsednika sa 138 glasova. Andraš Gustonj (sa 130 glasova) i Laslo Kovač (73) izabrani su za potpredsednike stanke.

Novoizabrani predsednik Bela Čorba izjavio je da je rasprava na kongresu pokazala opredeljenje da stranka treba da nastavi dosadašnji pravac delovanja, a delegati su izrazili i uverenje da će premostiti sadašnje organizacione i materijalne probleme.

“Mada na mađarskoj političkoj sceni u Vojvodini vodimo opozicionu politiku, mi ćemo i dalje istrajati u zahtevima za autonomiju, koja za zajednice van matice predstavlja životno pitanje. Na polju manjinskog politiziranja potrebno je nastupati sa većom tvrdoćom“ – izjavio je novi predsednik DSVM-a.

(Vajdasag Ma) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga