Bečejski plato dobija ime po Vladi Divljanu

Članovi bečejske rok grupe Eva Braun pokrenuli su inicijativu da Plato ispred Gradskog pozorišta u Bečeju ponese ime Vlade Divljana

06. feb 2016

Frontmen Idola Vlada Divljan preminuo je pre skoro godinu dana, a u izjavi za O radio pevač Eve Braun Goran Vasović Vaske ispričao je da je, posle povratka iz Australije, Divljan prvi povratnički koncert odsvirao upravo u Bečeju i tada je zbog sjajne reakcije publike odlučio da nastavi da se bavi muzikom.

„Sve nas je iznenadilo da se u izuzetno kratkom vremenskom roku vest munjevito proširila, građani i mediji su podržali inicijativu, a neki su se čak javljali sa pitanjima šta još mogu da urade da do toga zaista i dođe. Nisam čak ni u svojim najhrabrijim snovima zamišljao da bi moglo tako da bude. Već posle nekoliko dana dobili smo signale iz Skupštine opštine Bečej da i oni podržavaju takvu inicijativu. Postoje indicije da bi za dve do tri nedelje to moglo da bude i zvanično, a samim tim da bismo odmah nakon toga mogli da krenemo i sa objavljivanjem zvaničnog datuma kada bi taj plato zaista i dobio ime po velikanu naše muzičke scene, Vladi Divljanu“, kaže Vaske za O radio.

Član opštinske Komisije za dodelu imena ulicama i trgovima u Bečeju Dalibor Kekić rekao je za RTV da inicijativa već ima podršku njegovih kolega iz Opštinskog veća kao i predsednika opštine Vuka Radojevića.

„Ono što je bitno jeste da se sve dešava u momentu kada renoviramo gradski Trg, a u planu imamo i renoviranje fasade Gradskog pozorišta. To nam je dalo ideju da i sam Plato, koji će se verovatno posle svih procedura zvati po Vladi Divljanu, upristojimo kako bi bio na nivou imena velikana naše pop-rok muzike“, kaže Dalibor Kekić.

Eva Braun je sa Divljanom snimila i pesmu „Hajde sanjaj me, sanjaj“, a Vasović tu saradnju izdvaja kao najveći uspeh u karijeri benda.

„Raditi sa njim je bilo, zvuči kao fraza, ne samo sjajno umetničko i kreativno iskustvo, nego je bilo i sjajno iskustvo raditi sa jednom takvom humanom, zanimljivom, dobrom i pametnom osobom. Kada pričamo o Vladi Divljanu kao umetniku, mislim da je jako važno ne zaboraviti da je on bio i veliki čovek“, dodaje Vasović.

U međuvremenu rodila se ideja da se svakog 10. maja, na dan rođenja Vlade Divljana, ubuduće održavaju rok koncerti na tom Platou.

(J.Ž., O radio)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga