Bečej: SVM uz SNS u koaliciji

Tako je došao kraj periodu dužem od 30 godina, u kom je barem jedan od prva dva čoveka opštine bio Mađar

31. jan 2015

U skladu s najavama, Peter Knezi više nije predsednik Skupštine opštine Bečej. On je predupredio smenu i sam dao ostavku. Umesto GG „Za Bečej“ koju Knezi predvodi, u vladajuću koaliciju je ušao Savez vojvođanskih Mađara (SVM),

Knezi je s grupom odbornika nakon lokalnih izbora 2012. isključen iz SVM-a, jer je bez dozvole stranačke centrale stupio u koaliciju sa SNS-om (i sa LDP-SPO). Tako je, od isključenih odbornika SVM-a, nastala GG „Za Bečej“ koja je sve do juče učestvovala u vlasti.

SVM je od Knezijeve formacije juče preuzeo funkciju člana lokalne vlade zaduženog za obrazovanje, kulturu i NVO, dok je LDP preuzeo mesto člana Opštinskog veća zaduženog za mesne zajednice i verske zajednice. SVM je, međutim, dobio funkciju zamenika gradonačelnika, koje je do nedavno pripadalo LDP-u.

Gradonačelnik je iz redova SNS-a. Umesto Knezija, predsednik SO je postao Nenad Tomašević iz SPO, dok je njegova zamenica iz redova SVM.

Tako je došao kraj periodu dužem od 30 godina, u kom je barem jedan od prva dva čoveka opštine (gradonačelnik ili predsednik SO) bio Mađar.

(Vajdasag Ma) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga