Bebac: Vlada Srbije da reši svoje probleme bez otimanja od beba

"Ukinite u potpunosti PDV na opremu i hranu za bebe!"

06. sep 2016

Roditeljski portal Bebac optužio je danas Vladu Srbije da ukidanjem povraćaja PDV-a na opremu i hranu za bebe pokazuje da joj nije stalo do osnovnih potreba desetine hiljada porodica i poručio vlastima da svoje probleme reše bez “otimanja” od beba i da u potpunosti ukinu taj PDV.

“Krajnje je skandalozno što se vrh države sa krhkom stopom nataliteta na krajnje licemeran način poigrava sa budućnošću i egzistencijom roditelja i beba. Ako već niste sposobni da rešite tromu i nefunkcionalnu administraciju, i ako je ovo uopšte pravi razlog za ukidanje povraćaja PDV-a, imamo jedan predlog za vas: Ukinite PDV na opremu i hranu za bebe u potpunosti. Većina država koja misli na svoje građane to je već uradila”, navaodi se u saopštenju za javnost.

Portal Bebac upitao je Vladu Srbije da li je se tiče kako će se snaći socijalno ugrožene porodice, koje su već računale na taj novac i da li je razmišljala o tome da ovom odlukom na prečac ugrožava minimum opstanka, podstiče sivu ekonomiju i primoravate porodice da potrepštine za bebe kupuju u inostranstvu.

“Zahtevamo od Vlade Srbije da prestane da veliku javnu potrošnju pravda neorganizacijom sopstvenog birokratskog aparata. Spora administracija je problem koji morate da rešite bez otimanja od najmlađih. Vaš posao je da pronađete način da roditelji dobiju novac koji im pripada”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga