Bebac: Stati na put nadrilekarima

Zatajile i vlast i struka

04. dec 2015

Roditeljski portal Bebac osudio je danas neodgovornost vlasti i struke, kada je u pitanju ekspanzija nadrilekarstva na društvenim mrežama, koja decu dovodi u ozbiljnu opasnost.

U saopštenju tog portala objašnjava se da „samozvana doktorka“ Slađana Velkov već nekoliko godina obmanjuje lakoverne i očajne roditelje, čija su deca bolesna, obećavajući im kako će ih izlečiti „magičnim preparatom MMS“, odnosno izbeljivačem, koji može da bude i smrtonosan.

Pored toga, dodaje se, ona zastupa i stav da je vakcinisanje genocid i ubeđuje one roditelje, koje na internetu okuplja oko sebe, da ne vakcinišu svoju decu.

Roditeljski portal je ocenio da je protiv takvih postupaka niko ne bori i da su zatajile i vlast i struka.

„Vlasti su ćutanjem i ignorisanjem očiglednog problema, postali  saučesnici u zločinu“, ocenjuje se u saopštenju portala Bebac.

U njemu se vlastima poručuje i da su odgovorni što neki roditelji primenjuju savete te nadrilekarke.

„Umesto da građane zaštitite od obmanjivača, izabrali ste da dovedete u opasnost decu, čiji lakoverni roditelji slepo veruju u sve što pročitaju na internetu. A ne možete da kažete da internet nije u vašoj ingerenciji, jer smo svedoci da su građani već nekoliko puta privođeni zbog negativnog komentarisanja političara na internetu. Mogu li i naša deca da imaju takvu zaštitu, kakvu je imaju političari?“, navodi se u saopštenju.

Roditeljski portal Bebac je apelovao i na reakciju struke.

„Ne smete da ćutite, jer ovo nije trenutak kada možete sebi dozvoliti da ostanete uzdržani. Napravite temelje odbrane od najezde ovakvih grupacija, koja na internetu ubeđuje roditelje da leče svoju decu smrtonosnim preparatima. Morate ići u korak s vremenom i ne smete ignorisati činjenicu da je internet danas najsnažniji medij, i da svako može da iznese svoje mišljenje i plasira ideje, pa čak, kao i ovu, opasnu po život dece“, poručuje se u saopštenju.

U njemu se dodaje i da roditelji očekuju i od vlasti od struke hitnu reakciju i preuzimanje odgovornosti za bezbednost dece.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga