Bebac poklonio knjige majkama i deci u zatvoru

Prve mesece života zatvorske bebe provode u izdvojenom objektu, u zatvorskom slengu poznatom kao porodilište

10. juna 2015

Roditeljski portal Bebac poklonio je majkama koje izdržavaju kaznu zatvora u Zabeli kod Požarevca odgovarajuću literaturu o trudnoći, porođaju i nezi deteta, a njihovim mališanima pakete sa interaktivnim knjigama za decu, kao i slikovnice i priče za decu.

“Sve trudnice i majke, bez obzira na to da li su od državnih organa sankcionisane, imaju pravo na edukaciju o trudnoći i roditeljstvu”, naveo je Bebac u saopštenju za javnost.

Majke-osuđenice u ženskom zatvoru u Zabeli su na izdržavanju kazne sa svojim mališanima.

Iza zidova zatvora u požarevačkom ženskom zatvoru, u ovom času su tri bebe stare od šest do 14 meseci, a porođaj i nega majke i bebe u zatvoru ne razlikuju se mnogo u odnosu na uobičajene slučajeve, pa tako ni u krštenici deteta se, kao mesto rođenja, ne navodi Zabela, već grad Požarevac.

Prve mesece života zatvorske bebe provode u izdvojenom objektu, u zatvorskom slengu poznatom kao porodilište, navodi se u saopštenju.

“Ovaj objekat nema veze sa ćelijama, ni fizički ni po uslovima boravka. Tamo se u ovom trenutku nalazi troje dece sa majkama, a najstariji je dečak od oko 14 meseci”, kazali su u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, a prenosi Bebac.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga