Bebac: Novi Sad da hitno reši problem subvencija za privatne vrtiće

“Na sve dodatne probleme roditelja, tražiti im da vrtić plate unapred a da potom čekaju zakasnele uplate je više nego poražavajuće"

27. feb 2018

Roditeljski portal Bebac zahtevao je danas od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da “hitno” reši problem subvencija za privatne vrtiće u glavnom gradu Vojvodine.

“Roditelji su decu upisali u vrtiće pod uslovom da im grad prvo uplati subvencije, a da potom roditelji izvrše uplate vrtićima, uz obećanje od strane grada da subvencije neće kasniti! Sada se po ko zna koji put, usred školske godine, menjaju ‘pravila igre’ i od roditelja se traži da najpre pun iznos uplate vrtićima, a da potom čekaju uplate koje kasne”, naveo je Bebac u otvorenom pismu Vučeviću.

Dodaje se da samo za januar i februar mesec roditelji treba da uplate do 20.000 dinara po detetu, uz dodatne troškove vrtića, a roditelji koji taj novac nemaju, dolaze u situaciju da moraju dete da ispišu iz vrtića.

“Na sve dodatne probleme roditelja, tražiti im da vrtić plate unapred a da potom čekaju zakasnele uplate je više nego poražavajuće, a ovom odlukom uveli ste u problem i roditelje i privatne vrtiće. Podsećamo vas da su decu u privatne vrtiće upisali i roditelji koji su na to primorani jer ste njihovu decu u državnim vrtićima ostavili ispod crte!”, navodi se u pismu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga