Bebac: I dalje kasne isplate zarada trudnicama

"Ne zamajavajte više roditelje lažnim obećanjima, dajte im za početak samo ono što im pripada”

19. jan 2018

Roditeljski portal Bebac saopštio je danas da trudnicama i dalje kasne plate uprkos uveravanjima iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) da, sa njihove strane, nema kašnjenja u isplatama.

“Trudnice ne samo da ostaju bez redovnih uplata i novca, već se osećaju potpuno nezaštićeno jer poslodavci odgovornost prebacuju na RFZO, a RFZO na poslodavce. Ne zamajavajte više roditelje lažnim obećanjima, dajte im za početak samo ono što im pripada”, naveo je Bebac u saopštenju za javnost.

Taj roditeljski portal je naveo da je iz RFZO dobio obaveštenje da sa njihove strane nema kašnjenja te da, u slučaju da postoji neki problem u vezi sa kašnjenjem uplate trudnicama, one treba da se obrate prvo svom poslodavcu i da provere kada je poslodavac predao zahtev RFZO-u za isplatu naknade.

Bebac je ocenio da trudnice ispaštaju dok RFZO, drugi nadležni i poslodavci prebacuju odgovornost sa jednih na druge.

“Dok državni čelnici ne prestaju da daju lažna obećanja i pričaju bajke o natalitetu u Srbiji, u realnosti buduće majke ali i porodilje suočavaju se sa teškom nepravdom i ni malo prijatnim situacijama i to u periodu, kada bi trebalo da su najsrećnije. Država ponovo pada na ispitu roditeljstva”, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga