Bebac: Hranu iz porodilišta poslužiti u skupštinskom restoranu

“Ako niste obavešteni, sve te supstance putem mleka dospevaju i do naših beba”

05. juna 2014

Roditeljski portal Bebac oštro je danas osudio dugogodišnje izbegavanje Vlade Srbije da reši problem loše ishrane trudnica i porodilja u porodilištima u Srbiji.

“Ukoliko zaista smatrate da je takav jelovnik odgovarajući, predlažemo vam da ga poslužite i u skupštinskom restoranu”, piše u otvorenom pismu Vladi Srbije.

Kako Bebac navodi, Vlada Srbije je jedina nadležna za rešavanje ovog problema, i zahteva od nje da trudnicama i porodiljama omoguće kvalitetne obroke u porodilištima.

“Sigurno ste svesni da porodilje u Srbiji i ne očekuju više od vas. Verovatno zato smatrate da nema potrebe da bilo šta menjate dok one ćute, a naročito da nema potrebe da unapređujete postojeće stanje”, navodi se u pismu.

Bebac upozorava i da su skandalozne tvrdnje iz pojedinih bolnica da hrana koju služe trudnicama i porodiljama u potpunosti zadovoljava nutritivne i količinske potrebe.

“Pola koluta salame i parčence sira, kašičica putera i meda ili pašteta sa parčetom hleba nisu ni dovoljan ni kvalitetan obrok za ženu koja trudna leži u bolnici ili se tek porodila pa treba da nadoknadi izgubljenu snagu i da doji svoju bebu”, apeluje Bebac.

Uz pismo priložene su i fotografije oskudnih obroka koje su portalu Bebac slale trudnice i porodilje iz porodilišta širom Srbije.

Dodaje se i da Vlada u okviru preventivnih mera za sprečavanje bolesti promoviše zdravu ishranu, a da sa druge strane trudnicama i porodiljama servira prerađevine koje su pune aditiva.

“Ako niste obavešteni, sve te supstance putem mleka dospevaju i do naših beba”, upozorava Bebac..

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga