Bebac formirao kol centar za pomoć ugroženim trudnicama

Broj telefona kol centra je 021 310 20 00

22. maja 2014

Roditeljski portal Bebac (www.bebac.com) iz Novog Sada formirao je kol centar za pomoć trudnicama koje su ugrožene poplavama i evakuisane iz svojih domova.

Broj telefona kol centra je 021 310 20 00, a trudnicama je na raspolaganju više od 50 ginekologa, koji će biti dostupni za razgovor i savet.

„Veoma je važno da trudnicama koje su u prethodnim danima pretrpele velik stres obezbedimo zdravstvenu i psihološku podršku i pomognemo im da lakše prebrode kriznu situaciju“, navodi se u današnjem saopštenju za javnost.

Bebac: Ponudite smeštaj trudnicama i roditeljima sa decom

Roditeljski portal Bebac oformio je centar za pronalaženje smeštaja ugroženim trudnicama i roditeljima sa malom decom, kako bi se oni izmestili iz kolektivnih centrara, gde uslovi za njihov boravak nisu idealni.

Ovaj portal je pozvao sve koji mogu da ponude adekvatan smeštaj za roditelje sa decom da se jave na broj 021 310 2000 ili da popune prijavu na sajtu www.bebac.com/poplave.

Bebac upozorava da duži boravak beba i dece sa puno ljudi u kolektivnim centrima može da utiče na njihovo fizičko i psihičko zdravlje, jer nemaju uslove za održavanje higijene, poremećen im je san, izloženi su opasnostima od virusa i zaraznih bolesti i uskraćeno im je vreme i prostor za igru.

Bebac je apelovao na evakuisane roditelje da ne treba sa decom da se vraćaju u poplavljene domove dok uslovi za to ne budu u potpunosti ispunjeni.

“Zato je neophodno da porodice što pre pronađu privremeni smeštaj u kom će uslovi za boravak mališana biti odgovarajući”, navodi Bebac.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga