Bebac: Država naplaćuje porez trudnicama i porodiljama na zakasnele plate

Trudnicama kasne plate, legnu dve na račun u istom mesecu, država to sabere i oduzme im porez!?

07. nov 2014

Roditeljski portal Bebac (www.bebac.com) objavio je danas da država obračunava solidarni porez i trudnicama i porodiljama na plate koje kasne.

“Kada trudnicama i porodiljama stignu plate na koje čekaju i po nekoliko meseci, visina tih sabranih plata prelazi iznos od 60.000 dinara, pa im država, bez imalo srama, uzme deo za solidarni porez”, naveo je Bebac na svome portalu.

Zorani Mrkić iz Šapca tako je krajem oktobra stigao dopis iz Poreske uprave da je dužna državi 6.750 dinara, jer je u martu primila dva zakasnele plate, a koje tako objedinjene premašuju iznos od 60.000 dinara i podležu solidarnom porezu.

Ona je kazala da je razočarana što ni državu, ni Ministarstvo finansija niti Poresku upravu ne interesuje to što je reč o kumulativnim isplatama, a ne o realnoj visini mesečnog primanja.

Zaštitnik građana Saša Janković još je u aprilu mesecu upozorio Vladu Srbije da je naplata solidarnog poreza na zaostale pa kumulativno naplaćene zarade trudnicama i porodiljama nepravična, nezakonita i nepravilna.

U Pokrajinskom ombudsmanu su kazali da su posle brojnih apela u ukazivanja na, u ovom slučaju nezakonit rad Ministarstva finansija i Poreske uprave, mišljenja da postoji odsustvo dobre volje da se ovo pitanje reši na pravičan način.

(Bebac)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga