Beba se smrzava u centru Novog Sada

Traje humanitarna akcija za pomoć ovoj porodici

04. dec 2013

Dvogodišnjak, sin socijalno ugrožene porodice, koja živi u centru Novog Sada u napuštenoj zgradi, bez vode, struje i grejanja razboleo se zbog loših životnih uslova, a uz to porodica nema nikava dokumenta, da bi dobila pomoć.

U napuštenu kuću u Šafarikovoj ulici porodica se uselila prošlog januara, kada su dečakovi roditelji morali da napuste salaš u Kovilju, zbog još lošijih uslova za život.

Otac Stevan Nikolić i majka Jovanka Nukić rekli su medijima da su im komšije pomogle da dete odvedu kod lekara i kupe lekove, a putem humanitarne akcije Novosađani su u poslednja dva dana prikupili osnovnu pomoć i toplu odeću.

Kako je medijima danas rekla pomoćnica direktora Centra za socijalni rad Duška Marelj, Centar će pomoći porodici da dobije neophodne papire, da bi ostvarila socijalnu pomoć i dečji dodatak.

„Najvažnije je da se regulišu lični dokumenti, jer tek tada (roditelji) mogu da ostvare prava. Centar će im nakon toga pomoći i materijalno, donacijama hrane i odeće, ali ne možemo to da učinimo dok oni ne budu prijavljeni u Novom Sadu“, kazala je Marelj.

Predstavnici Centra za socijalni rad juče su na terenu posetili porodicu koja se smrzava u centru Novog Sada, a ova poseta je prestrašila roditelje koji su pomislili da će im dete biti oduzeto.

Roditelji su za Radio 021 kazali da su zajedno 11 godina i da im je Čeda prvo dete, za koje se brinu najbolje što mogu, a majka je dodala da je „bucmast, zadovoljan i zdrav“.

Humanitarna akcija za pomoć traje do petka, a građani u Radio 021 mogu doneti najpotrebnije stvari, kao što su konzervirana hrana i kućne potrepštine.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga