Bastać: Sa svakom novom šetnjom strah nestaje, nema stajanja

"Kraj je poznat"

04. feb 2019

Predsednik begradske opštine Stari grad i jedan od lidera Saveza za Srbiju Marko Bastać ocenio je da u građanskim protestima „šeta“ više od 40 gradova i da strah kojim su vlasti pokušale da paralizuju građane nestaje svakom novom šetnjom tako da nervoza u „naprednom klanu“ raste.

„Kraj je poznat. Videli smo ga ovde već jednom, tamo na početku novog veka, a videli smo i izvesnost takvog kraja već mnogo puta u istoriji. I tu nema više dileme. To je zakonomernost“, naveo je Batać u tekstu za Danas.

Prema njegovim rečima, „kada šetnja preraste u marš, zaboravljeni, obespavljeni, poniženi i pokradeni građani će ispratiti ovaj režim u istoriju koja ća ga zapamtiti kao elementarnu nepogodu“.

On ističe da se tu posao ne završava jer je „obaveza naše generacije da promeni sistem koji radi samo za privilegovane i da put demokratskog razvoja učini ireverzibilnim“.

Kako je naveo, „opozicija je na zahtev građana koji su involvirani u organizaciju protesta započela ciklus sastanaka svih relevantnih i iskrenih opozicionih političkih aktera, u okviru kojih će se vrlo brzo definisati ugovor sa narodom, koji će garantovati penzionisanje sistema koji nas laže, vara, krade“.

„Taj plan podrazumeva zajednički odgovor na sve pokušaje naprednog klana da spreči promene koje su počele na ulicama“, istakao je Bastać, navodeći da je i to razlika između njih, koji sa građanima komuniciraju i pokušaju da zajedno utabali demokratski put bez povratka“ i vlasti koja „ignoriše i ponižava“ građane .

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga