- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Basket tim Srbije: Niko se nije setio da nas nagradi

Svetski prvaci u basketu, Basket tim Srbije, izrazio je večeras protest zato što ih niko nije predložio za visoka priznanja Grada Novog Sada, Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju.

„Izostavljanje naše kandidature za gradska priznanja ne možemo prihvatiti kao slučajan propust niti opravdati grubom omaškom zaduženih za oblast sporta, ili previdom Komisije za nagrade, i primamo je kao svojevrsnu nepravdu“, naveli su oni u saopštenju za javnost.

Izrazili su čuđenje zato što niko od brojnih republičkih, pokrajinskih i gradskih funkcionera koji su im ranije čestitali na zlatnoj medalji, sada nije bio kadar da napiše „nekoliko smislenih rečenica“ obrazloženja za jednu od te dve nagrade.

Basket tim Srbije osvojio je prvo mesto na Prvom svetskom prvenstvu u košarci „tri na tri“, koje je održano u Atini od 23. do 26. avgusta 2012. godine.

Oni su u saopštenju za javnost ocenili da je to verovatno i najveći ovogodišnji uspeh sportista iz Srbije u nekom od ekipnih sportova.

Saopštenje su potpisala sva četvorica reprezentativaca, koji su inače iz Novog Sada: Dušan Domović-Bulut, Milan Bošković, Marko Savić i Marko Ždero.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!