Bandić: Drugi svjetski rat je završen

Umjesto najavljene ekskluzivne informacije, Bandić pozvao građane Hrvatske da se okrenu budućnosti

08. avg 2016

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti koja nosi njegovo ime, Milan Bandić, sazvao je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je, umjesto najavljene ekskluzivne informacije, poručio da je Drugi svjetski rat završen i pozvao sve građane Hrvatske da se „napokon počnu ponašati u skladu s tom jednostavnom istinom“.

„Drugi svjetski rat je završio, okrenimo se budućnosti, gradimo ovu zemlju po mjeri čovjeka“, pozvao je Bandić, navodeći da bez tog rata, antifašističkog, ne bi bilo ni Hrvatske, ni Domovinskog rata, Ustava iz ’74. ….

„U tom ratu za bolju prošlost, političke elite proizvode podjele koje su im omogućavala da desetljećima uništavaju Hrvatsku“, istakao je Bandić, pozvavši sve da prošire tu vijest, kako bi se Hrvatska izliječila od „bipolarnog poremećaja“ i napokon krenula naprijed.

‘Bipolarna politička scena’

„Objavio sam to zbog onih koji to ne znaju, ili misle da ne znaju ili nas žele uvjeriti da rat nije završio, da bi u bipolarnoj političkoj sceni Hrvatske 26 godina uništavali ovu zemlju“, rekao je gradonačelnik Zagreba.

Bandić, koji se namjerava kandidirati za premijera, odbio je odgovarati na novinarska pitanja.

Službena predizborna kampanja u Hrvatskoj još nije počela.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga