Banatsko Aranđelovo oronulo, propalo i na meti pljačkaša

Banatsko Aranđelovo nema policijsku stanicu, a ulična rasveta uglavnom ne radi, što je jedan od osnovnih uzroka velikog broja krađa

07. mar 2012

Članice lokalnog aktiva žena u vojvođanskom selu Banatsko Aranđelovo u opštini Novi Kneževac požalile su se na očajne uslove života u tom mestu i ocenile da stanovnici zbog toga sve češće beže u gradove, u potrazi za poslom i zaradom.

“Selo je izolovano i oronulo, a na obližnjoj naftnoj bušotini nema nijednog zaposlenog meštanina. Zgrada škole je oronula, a seoska infrastruktura u izuzetno lošem stanju zbog neodržavanja”, kazale su ove žene u razgovoru sa predstavnicama institucije Pokrajinskog ombudsmana.

Dodale se da do sela autobus saobraća samo ujutru i uveče, a lekar opšte prakse u seoskoj ambulanti prima i meštane nekoliko okolnih mesta, dok se laboratorijski i specijalistički pregledi obavljaju u Senti ili Kikindi.

Banatsko Aranđelovo nema policijsku stanicu, a ulična rasveta uglavnom ne radi, što je jedan od osnovnih uzroka velikog broja krađa, remećenja javnog reda i mira i oštećivanja imovine u selu, naročito u kućama u kojima niko ne živi, kazale su predstavnice aktiva žena, a prenosi danas kancelarija Pokrajinskog ombudsmana.

Žene su dodale da uprkos teškim uslovima svoj aktiv doživljavaju kao mesto za druženje, ali i kao način da selo zajednički učine boljim mestom za život, zbog čega svakog proleća organizuju akciju čišćenja sela, kao i nekoliko kulturnih manifestacija i humanitarnih akcija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga