Balint Pastor: SVM cene i Orban i Vučić

Otvorena još jedna kancelarija fondacije Prosperitat

10. feb 2016

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je da ta stranka uživa podršku i Vlade Mađarske i Vlade Srbije, preneo je danas portal Vajdasag Ma.

Balint Pastor je na otvaranju kancelarije fondacije Prosperitat u centru Kanjiže zahvalio mađarskoj vladi što je prihvatila program ekonomskog razvoja koji je, kako je rekao, SVM izradio pre nekoliko godina.

Pastor je dodao da je premijer Vučić na novinarsko pitanje o novčanoj podršci mađarske vlade rekao da nema ništa protiv.

„Nisam siguran da bi u datom slučaju isti odgovor dao rumunski, slovački ili ukrajinski premijer“, kazao je poslanik SVM.

Kancelariju fondacije Prosperitat su otvorili vodeći konzul Generalnog konzulata Mađarske u Subotici Atila Menjhart i zastupnik Fondacije Balint Juhas, koji je i pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu iz redova SVM.

Teritorijalne kancelarije te, kako su mediji preneli, opštekorisne, neprofitne fondacije otvaraju se širom Vojvodine radi organizovanja kampanje sa ciljem da se zainteresovani upoznaju sa svim detaljima.

Predsednik SVM i čelnik vojvođanske Skupštine Ištvan Pastor najavio je nedavno da će SVM i mađarska vlada raspodeliti oko 160 miliona evra pomoći susedne Mađarske preduzećima u Vojvodini, što je suma koja je jednaka dvoipogodišnjem vojvođanskom budžetu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga