- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Balaševiću oduzeli priznanje počasnog građanina Bača?!

Bivši gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović oštro je danas kritikovao odluku Skupštine opštine Bač da oduzme priznanje počasnog građanina poznatom kantautoru Đorđu Balaševiću.

“Mene je sramota što ovakvi ljudi vode opštinu Bač, a sramota je i ogromnu većinu građana opštine”, rekao je Bogunović agenciji Beta.

Na vlasti u opštini Bač je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS).

Balašević je za počasnog građanina izabran 2010. godine, u vreme kada je na vlasti bila koalicija predvođena Demokratskom strankom.

Bogunović je objasnio da je Balašević tada proglašen za počasnog građanina jer je to zaslužio svojim radom, kao i svojim pesmama u kojima se spominju mesta iz opštine Bač, čime je doprineo promociji te opštine.

Skupština opštine Bač u petak je donela odluku da oduzme Balaševiću priznanje počasnog građanina.

Nakon toga su u subotu pokušali da održe sednicu skupštine opštine, na kojoj su želeli da ponište tu odluku i vrate Balaševiću priznanje, uz obrazloženje da je ta odluka bila „ishitrena”.

Međutim, u subotu nije bilo kvoruma za održavanje sednice skupštine opštine.

U ponedeljak je sednica održana i odluka o oduzimanju priznanja Balaševiću je poništena, ali su odbornici Demokratske stranke osporili legitimitet tog zasedanja i kazali da ponovo nije bilo kvoruma za održavanje sednice.

U Baču je nakon lokalnih izbora održanih 6. maja formirana vlast od šest odbornika SNS i pet iz koalicije SPS-PUPS, uz pomoć dvoje odbornika koji su u lokalnu skupštinu ušli na izbornim listama Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpske radikalne stranke (SRS).

Odbornica Lidija Šamanović je nakon toga isključena iz LSV.

U opoziciji je devetoro odbornika DS-a., preostala dva iz LSV-a i preostali iz SRS-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!