Balašević večeras besplatno u Novom Sadu

Panonska mornarica NS u matičnoj luci

05. maja 2012

Poznati novosadski kantautor Đorđe Balašević održaće večeras na centralnom novosadskom Trgu slobode besplatan koncert „Panonska mornarica NS u matičnoj luci“.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je ranije da je koncert poklon porodice Balašević Novom Sadu, te da gradska uprava daje samo infrastrukturu i podršku u održavanju događaja.

„Grad je dao svu potrebnu infrastrukturu, a ukoliko se pojavi neki nepredviđeni trošak koji grad treba da pokrije svojim sredstvima, mi ćemo to naknadno objaviti u saopštenju za javnost“, rekao je Pavličić.

U javnosti se ranije spekulisalo da će Đorđe Balašević održati ovaj koncert noć pre izbora u Srbiji, kako bi pružio podršku Demokratskoj stranci, ali je on u saopštenju za javnost negirao te navode.

Balašević je u tom saopštenju naveo da je koncert zakazan za 5. maj, jer će on ujedno biti proslava njegovog rođendana, rođendana njegove supruge i sina, kao i godišnjice njihovog braka, a da je tačan datum odredila ekipa koja će ozvučavati koncert.

Organizatori su najavili da će prostor trga biti ograđen na prilazima iz okolnih ulica, te da će na tim tačkama radnici obezbeđenja vršiti preventivne preglede posetilaca.

Šef službe obezbeđenja Predrag Glušac rekao je ranije da će biti angažovano 150 radnika redarske službe, koji će biti zaduženi za odlaganje stvari koje su zabranjene za unošenje na javni skup, a tokom koncerta u centru grada radiće i policija, vatrogasna služba, hitna pomoć, kao i komunalna policija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga