Bakić: Mafija dobrovoljno ne silazi s vlasti, treba se boriti na svim frontovima

"Jurićemo ih po ulicama, nema dileme".

05. dec 2019

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da ne vidi razlog za bojkot izbora, ali i da „mafija“ neće dobrovoljno otići sa vlasti, navodeći da nije istina da preuzima Socijaldemokratsku uniju, „stranku Žarka Koraća“, već da je to „spin“.

„Niti je reč o preuzimanju stranke niti o Bakićevoj stranci, već govorimo o udruživanju levičara. Samo sam jedan od udruženih levičara i ništa ne preuzimam, nego sam tu na zajedničkom poslu sa drugima“, rekao je Bakić za novi broj nedeljnika NIN.

Na pitanje da li izlazite na izbore rekao je – „još nije izvesno“.

„Ali, ako su turska i mađarska opozicija uspele da osvoje vlast u najvećim gradovima, Budimpešti, Ankari, Istanbulu i Izmiru u mnogo težim, rđavijim uslovima nego što su u Srbiji, ne vidim razlog za bojkot ovde“, rekao je Bakić.

Kako je rekao, „treba da se borimo na svim frontovima, pa i na izborima, uprkos tome što na njima vlast neće biti smenjena, jer mafija dobrovoljno ne silazi s vlasti“.

„Ona se mora pritiskati na izborima, ali i na ulici, svuda i na svakom mestu. Jedino na taj način se može autoritarni i mafijaški režim dovesti poznaniju prava“, naveo je Bakić.

Odgovarajući na pitanje kako predviđa budućnost političkog života u Srbiji, Bakić je rekao: „jurićemo ih po ulicama, nema dileme“.

Prema njegovim rečima, „drugačije ne može, osim ako Vučić ne uvede Srbiju u NATO, i uz podršku SAD i EU vlada kao Milo Đukanović u Crnoj Gori, na još autoritarniji način“.

„Ako dođe do preuzimanja vlasti na drugačiji način od izbora, a mislim da jedino to tako može, bilo bi revolucionarnih sudova, čišćenja ozbiljnog smeća, konfiskacija imovine, zatovora… Revolucionarni sudovi. Sudili bi po pravdi“, rekao je Bakić. Naveo je da bi sudili sudije i dodao: „ne bih presuđivao ja niti stranka kojoj pripoadam“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga