Bahati funkcioner Treće Srbije slupao salu za daće

Dragiša Vasiljević, koji je pre nekoliko meseci pijan jurio kroz crveno svetlo i napadao policajce, sada je polomio inventar u sali za daće novosadskog Lisja

08. apr 2014

Savetnik direktora novosadskog JKP Lisje Dragiša Vasiljević polupao je inventar u restoranu za daće ovog preduzeća, a pritom je vređao zaposlene i pretio im da će ih „pobiti kalašnjikovim“.

Na slavi Lisja pre nekoliko dana, kada su jubilarci dobijali zahvalnice za godine provedene u preduzeću, Vasiljević je pijan prekinuo proslavu, bacao pladnjeve sa hranom, vređao, pretio te otimao iz ruku i cepao radnicima zahvalnice. Koliku je štetu napravio, govori i akcija posle incidenta, kada je demolirani restoran morao na krečenje i to brže-bolje odmah tu noć, kako bi bio spreman za sutrašnji radni dan.

Pomoćnik direktora Vladimir Gvojić i šef službe gradskog groblja Dalibor Kekić obavestili su dopisom direktora Lisja Stojana Ivaniševića šta se desilo toga dana u restoranu i zatražili sankcije za bahatog savetnika za komercijalne poslove.

„Postavljamo pitanje ko će da nadoknadi štetu koja je nastala toga dana, jer veliki deo inventara je potpuno uništen, kao i sama sala. Osuđujemo ponašanje savetnika i pomoćnika direktora, koji o svemu ovome ćute iz straha da ne izgube pozicije u firmi“, kaže se u dopisu u koji je Autonomija imala uvid.

Inače, Vasiljević je zaposlen i u drugom javnom komunalnom preduzeću – Informatici – koje, kao i Lisje pripada sada već „čuvenoj“ Trećoj Srbiji. U Informatici „vredni“ Vasiljević obavlja posao savetnika službe za bezbednost. Vasiljević nije bio dostupan za razgovor sa novinarima, ali su izvori iz Lisja kazali da je negirao sve optužbe.

I pomoćnik direktora Informatike lupao inventar

Da je uništavanje inventara javnih preduzeća manir ove stranke potvdio je i funkcioner Treće Srbije Aleksandar Đurđev, pomoćnik direktora Informatike. Pre godinu dana on prevrnuo šank u kuhinji ovog preduzeća. Uz pogrdne reči i uvrede upućene radnicima u kuhinji, letele su šolje i čaše na sve strane, a razlog ovakve reakcije bio je to što su radnici – po mišljenju Đurđeva – bili jako bučni i išli mu na živce.

Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije, nije želeo da odgovori na pitanje novinara zašto je Vasiljević i dalje na tako visokim funkcijama u javnim preduzećima, ali je naravno izjavio kako mu ovo liči na „orkestriranu kampanju“ protiv tog funkcionera.

„Ne mogu ništa da komentarišem jer je ovo izgleda hajka. Ako policija utvrdi šta se tačno desilo onda ću da komentarišem. Ne vidim gde su relevantni dokazi da je Vasiljević razlupao restoran, sem priče da se u preduzeću desio incident“, veli Parović, vođa partije čiji su funkcioneri do sada već nebrojeno puta obrukali Novi Sad, kao i vladajuću koaliciju koju predvodi SNS. I svaki put je izgovor bio da neko vodi nekakvu „hajku“ protiv čestitih trećesrbijanaca.

Dragisa Vasiljevic Treca Srbija

Trećesrbijanski portret, a Dragiša je prvi sleva, u belom mantilu
(foto: Blic)

Ni direktor Lisja Stojan Ivanišević nije bio raspoložen za izjave, uprkos obećanju da će odgovoriti na imejl koji su mu novinari uputili.

Podsećanja radi, pre par meseci isti ovaj Dragiša Vasiljević je pijan jurio Bulevarom oslobođenja u Novom Sadu, prošao kroz tri crvena svetla, da bi se na kraju svađao i vređao saobraćajce od kojih je bežao i koji su jedva uspeli da ga zaustave. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je ometao ovlašćeno službeno lice u obavljanju poslova bezbednosti. Podnet je i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog nasilničke vožnje i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. On je pre političkog angažmana i sam bio policajac, ali je otpušten iz službe jer je, pod uticajem alkohola, sam sebe upucao.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga