Bačka Topola: Ogorčenost zbog bilborda sa porukom protiv Mađara

Opština nema pravo da ukloni bilbord?

19. okt 2014

U Bačkoj Topoli među građanima vlada ogorčenost zbog ponovnog postavljanja bilborda sa porukom, koja izaziva antimađarsko raspoloženje, prenosi portal Vajdasag Ma (Vojvodina danas).

Na obližnjem frekventnom putu ka međunarodnom autoputu u Bačkoj Topoli nedavno je postavljena ogromna tabla sa tekstom o navodnoj prodaji kuće zbog pritiska „mađarskih fašista i kriminalaca“.

Ovo je drugi sličan slučaj u Bačkoj Topoli. U decembru 2012. godine Svetozar Martinović, stanovnik ovog grada, postavio je tablu slične sadržine.

Predsednica opštine Melinda Kokai Mernjak je osudila ovaj slučaj i naglasila da su je mnogi građani mađarske, srpske i druge nacionalnosti nazvali, ili su je lično potražili sa zahtevom da se ovakvi slučajevi spreče.

Rukovodilac opštinske službe za opštu upravu, komunalne, poljoprivredne, ekološke i imovinske poslove Zoltan Kiškarolj je izjavio novinarima da opština nema pravo da ukloni bilbord, pošto je postavljen na privatnom posedu.

Nisu tačne ni informacije u medijima da je lokana samouprava 2012. godine uklonila tablu sa sličnim sadržajem. Tada je lokalna samouprava prijavila počinioca republičkoj poljoprivrednoj inspekciji, koja je nakon toga uputila prijavu organima unutrašnjih poslova.

Trenutno se u Bačkoj Topoli čeka na korake nadležnih organa. Pored table sa antimađarskom porukom nedavno je postavljena i tabla Antifašističkog pokreta, ali navodni vlasnik table nije hteo da da izjavu novinarima.

(Vajdasag Ma)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga