BAČKA TOPOLA: Koalicija SVM-DS-SPS

Opštinu Bačka Topola od kraja juna vodi koalicija Savez vojvođanskih Mađara–Demokratska stranka–Socijalistička partija Srbije

15. okt 2012

Nakon tri neuspela pokušaja je formirana nova opštinska vlast. Na osnovu podele najvažnijih mesta u opštinskoj hierarhiji na čelu Skupštine opštine je Robert Fazekaš iz SVM-a, kome je to drugi mandat na ovoj funkciji. Njegov zamenik je iz redova socijalista, Jovica Jeremić, dok je sekretar opštine Iboja Čevarušić. Za predsednika opštine izabrana je Melinda Kokai-Mernjak iz Saveza vojvođanskih Mađara, na funkciji zamenika predsednika opštine je Ferenc Tot iz Demokratske stranke. Ovakva raspodela najviših funkcija je rezultat majskih izbora na kojima je SVM dobio 16 mandata, DS 7, Grupa građana „dr Janoš Hadži“ 3, koliko i Udruženje penzionera – socijalna pravda “Milan Ćatić” i koalicija SPS – PUPS – JS. LSV-u je pripalo 5 mandata, Pokretu za Bačku Topolu – Tomislav Nikolić 4 mesta u klupama Skupštine opštine.

Predsednica opštine, Kokai-Mernjak je u prvom svom govoru istakla da je neophodno da svi zajedno grade aktivniju zajednicu.

“Od opštine Bačka Topola zajedno treba da napravimo jednu aktivnu građansku zajednicu, u kojoj će građani živeti bolje. Neka dobije na vrednosti želja za kulturom, kao i znanje i obrazovanje. Moramo naglasiti neophodnost zdravog života kao i da stanovnici opštine žive u zdravoj okolini. Neophodno je da svi mi, građani, učinimo onoliko koliko je u našoj moći da zaštitimo životnu sredinu” – rekla je Kokai-Mernjak.

Inače, u prethodnom sazivu skupštine na čelu Bačke Topole bio je Atila Babi iz Mađarske koalicije (grupaciju su činili: Savez vojvođanskih Mađara, Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara). Njemu je to bio drugi mandat na istoj funkciji.

Prema popisu iz 2011. godine opština Bačka Topola ima približno 34 hiljade stanovnika a obuhvata 24 naselja.

Norbert Šinković

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga