Bačić: Incidenti sa Šešeljem posao za tužilaštvo

"Stanovnici Hrtkovaca su devedesetih doživeli strašne stvari i oni su i danas uplašeni"

18. apr 2018

Predsednik Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Slaven Bačić izjavio je danas da je incident koji se dogodio ispred Skupštine Srbije, kada je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu i psovao hrvatsku delegaciju koja je u poseti, posao za javnog tužioca.

„To je posao za javnog tužioca i tužilaštvo da preduzmu sve mere po službenoj dužnosti u okviru njihove nadležnosti, jer je evidentno da je ovde došlo i do povrede ugleda strane države“, kazao je Bačić za Betu, ocenjujući da je to krivično delo.

On nije želeo da komentariše najave da će SRS 6. maja organizovati veliki miting u Hrtkovcima, na isti dan kada je na skupu SRS 1992. godine Šešelj pozvao na progon Hrvata iz tog vojvođanskog mesta, i zbog toga u Hagu osuđen na deset godina zatvora.

„Ne bih takve stari komentarisao, jer ne znamo da li je ta namera ozbiljna ili je u pitanju politički marketing, jer se radi o stranci koja sve više postaje minorna i na ovaj način očigledno želi podići svoj rejting“, rekao je Bačić.

Prema njegovim rečima, stanovnici Hrtkovaca su devedesetih doživeli strašne stvari i oni su i dan danas uplašeni, bez obzira na ovaj događaj.

„I ne samo u Hrtkovcima, nego i u celom Sremu, ljudi su i danas uplašeni. To vam mogu reći kao predsednik HNV već osam godina“, dodao je Bačić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga