B. Pastor: SVM će podržati zakon o nadležnosti Vojvodine

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je večeras da će ta stranka u Skupš…

02. nov 2009

balintpastor.jpgPoslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je večeras da će ta stranka u Skupštini Srbije podržati zakon o nadležnostima Vojvodine.
Pastor je agenciji Beta rekao da Nacrt zakona nije idealan, ali da njegova stranka ne želi da bude kočničar i da će podržati i zakon o nadležnostima Vojvodine i Predlog statuta Vojvodeine.
On je ocenio da odugovlačenje da se na dnevni red stave pitanja koja se tiču autonomije Vojvodine, a koja traju više od godinu dana jasno pokazuju da se ne može više postići kada je u pitanju autonomija pokrajine.
Pastor je rekao da šire mogućnosti za autonomiju Vojvodine ne pruža ni Ustav Srbije.
On je rekao da je SVM zadovoljan što je napokon došlo do finalizacije ovog posla i izrazio uverenje da će tekuće zasedanje Skupštine Srbije biti prekinuto kako bi se glasalo o zakonu o nadležnosti pokrajine i Predlogu statuta.
Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ranije večeras je najavio da njegova stranka neće glasati za Nacrt zakona, jer u njemu Novi Sad nije definisan kao glavni grad, ne postoji Vojvođanska akademija nauka i umetnosti, a nisu jasno precizirani ni izvorni prihodi i imovina Vojvodine.
Šef vladajuće poslaničke grupe „Za evropsku Vojvodinu“ Dragoslav Petrović rekao je večeras agenciji Beta da ga teme kao što su Novi Sad kao glavni grad, Vojvođanska akademija nauka i umetnosti izvorni prihodi i imovina nisu teme kojima treba da se bavi Nacrt zakona i ocenio da Predlog statuta neće morati da se menja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga