Australija zabranila seksualne odnose ministara i osoblja

Malkolm Turnbul objavio je amandman na ministarska pravila ponašanja na vanrednoj konferenciji za novinare na kojoj je kritikovao zamenika Barnabija Džojsa jer je prouzrokovao "strašnu bol i poniženje svojoj ženi i četvero dece"

15. feb 2018

Australijski premijer doneo je u četvrtak formalnu zabranu seksualnih odnosa između ministara i njihovog osoblja nakon što je njegov zamenik učinio „šokantnu grešku u proceni“ jer se upustio u aferu s pomoćnicom u kabinetu, nakon koje je ona ostala trudna.

Malkolm Turnbul objavio je amandman na ministarska pravila ponašanja na vanrednoj konferenciji za novinare na kojoj je kritikovao zamenika Barnabija Džojsa jer je prouzrokovao „strašnu bol i poniženje svojoj ženi i četvero dece“.

„Barnabi je napravio šokantnu grešku u proceni upustivši se u aferu s mladom ženom koja radi u njegovom kabinetu“, rekao je.

„Stvorio je svet jada tim ženama i zaprepastio sve nas“, kazao je i nastavio: „Saosećamo s njima. Kroz tu strašnu stvar morali su da prolaze pred očima javnosti“.

Džojs (50) nalazi se pod velikim pritiskom otkad je njegova afera s bivšom medijskom savetnicom Viki Kempion (33) koja sada čeka njegovo dete, prošle nedelje postala javna .

To će voditi optužbama da je prekršio ministarska pravila, i pozivima za njegovom ostavkom.

Turnbul je rekao da Džojs sada treba da „razmotri svoju poziciju“.

Premijer bi mogao da ga otpusti, ali to nosi rizik pucanja vladajuće koalicije.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga