ATP Vojvodina može da krene sa naplatom

Novosađani oštećeni za 13 miliona evra. Infrastrukturni projekti ugroženi

25. feb 2013

Poverioci ATP Vojvodine od danas mogu da naplate 14 miliona dinara od Grada.

Za danas je zakazan sastanak Odbora poverilaca ATP Vojvodine na kojem će se odlučiti o daljoj proceduri u vezi sa izvršenjem sudske presude i naplatom potraživanja od Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević je rekao da grad neće dobrovoljno platiti odštetu, već se uzda u odluku Vrhovnog kasacionog suda u postupku revizije koju je Novi Sad tražio nakon izgubljene parnice protiv ATP Vojvodine. Vučević je rekao da će, ukoliko dođe do naplate, odmah biti urađen rebalans budžeta.

Vučević je izjavio i da grad neće poništiti ugovor između ATP Vojvodine i Grada koji su 2006. godine potpisali tadašnja gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković i tadašnji vlasnik ATP Vojvodine, Ilija Dević. On je dodao da su došli do saznanja da neka dokumenta ovog preduzeća nisu baš čista.

Ukoliko ATP Vojvodina naplati odštetu, pojedini infrastrukturni projekti koji su planirani za ovu godinu u Novom Sadu, najverovatnije neće biti realizovani. Direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić rekao je da će stručnjaci u ovom preduzeću, u saradnji sa gradskim vlastima, odrediti koje investicije su prioritet. Prema njegovim rečima, odustaće se od projekata koji se “najmanje odražavaju na kvalitet života Novosađana”.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga