Ateisti traže ukidanje verske nastave

Ateisti Srbije su predložili Srećkoviću da ukine školsku slavu, kao i slave u bilo kojim drugim državnim institucijama,te versku službe u vojsci.

24. maj 2011

Udruženje Ateista Srbije poručilo je danas ministru vera i dijaspore Srđanu Srećkoviću da, ako zaista smatra da crkveni život treba u potpunosti da bude odvojen od svetovnog, pomogne da se zatvori to ministarstvo, kojim se krši odvojenost države od crkve, definisana članom 11 Ustava Srbije.

„Zatim, mogli biste da izbacite versku nastavu iz državnih obrazovnih institucija, kojom se, takođe, krši odvojenost države od crkve, definisanu članom 11 Ustava Srbije“, kaže se u otvorenom pismu Ateista Srbije koje je upućeno Srećkoviću.

 Ateisti Srbije su predložili Srećkoviću da ukine školsku slavu, kao i slave u bilo kojim drugim državnim institucijama, versku službe u vojsci, jer se time, kako smatraju, krši odvojenost države od crkve, definisana Ustavom.

„Najvažnije od svega, morali biste da prekinete da poklanjate novac svih poreskih obveznika crkvenim institucijama, da im obezbeđujete penzije, dok penzioneri koji su ceo život radili prave poslove gladuju, jer i to krši odvojenost države od crkve, definisanu članom 11 Ustava Srbije“, navodi se u saopštenju.

(Fonet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga