Ateisti: Šta će sveštenicima diplomatski pasoši?

„Ostaje misterija i trajno pitanje to kako ovi baštinici neznanja, mizoginije, ksenofobije, homofobije i ponižavanja ljudskih prava, mogu biti osobe koje podižu ugled Srbije“

14. dec 2015

Udruženje građana Ateisti Srbije oštro je danas kritikovalo ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića zbog toga što je „nepoznatom broju“ čelnika verskih zajednica u Srbiji dodelio diplomatske pasoše.

„Nejasno je koji to objektivni razlog može postojati da se ovi ljudi nagrađuju diplomatskim putnim ispravama“, naveli su Ateisti Srbije u saopštenju za javnost.

Oni su Dačića upitali zašto takve pasoše nije dodelio onima koji svojim znanjem, veštinom i dobrotom podižu ugled Srbije, poput dece koja pobeđuju na naučnim olimpijadama, ili mladih naučnika i umetnika.

„Taman posla, nagradite vi lepo sveštenike, oni su budućnost i ugled Srbije”, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da je država na taj način još jednom pokazala „podaništvo“ države prema crkvama, a naročito prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

„Ostaje misterija i trajno pitanje to kako ovi baštinici neznanja, mizoginije, ksenofobije, homofobije i ponižavanja ljudskih prava, mogu biti osobe koje podižu ugled Srbije“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga