Ateisti Srbije: Država da procesuira promotere antisemitizma, homofobije, klerofašizma i kršenja ljudskih prava

Održan skup antisemitske, homofobne i klerofašističke grupacije

08. sep 2016

Udruženje „Ateisti Srbije“ pozvalo je danas nadležne institucije da reaguju i procesuiraju promotere antisemitizma, homofobije, klerofašizma i svakovrsnog kršenja ljudskih prava.

U saopštenju Ateista se podseća da je to udruženje tražilo početkom septembra od Akademije 28 da otkaže skup „antisemitske, homofobne i klerofašističke grupacije, koju predvodi zliotski ‘episkop’ izvesne ‘Srpske istinske pravoslavne crkve’ (SIPC), Nemanja Stanković, poznat pod pseudonimom ‘Akakije Utešiteljevski'“.

Ateisti su naveli da je Akademija 28 ignorisala poziv i dopustila sebi da učestvuje u događajima koji po svojoj prirodi podsećaju na opskurna nacistička okupljanja u minhenskim pivnicama od pre stotinak godina.

„Okupljanje primitivnih, agresivnih i nasilnih verskih fanatika je održano u subotu, 3. septembra, a da nije reagovala ni Akademija 28, kao ni organi reda“, dodaje se u saopštenju.

Ateisti su pozvali Akademiju 28 i njenog direktora Milana Purića da javnosti upute izvinjenje zbog učešća u promociji ideja koje pripadaju mračnim vremenima i ponoru ljudskosti i civilizovanosti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga