Ateist rep u Blekpulu i Londonu

Novosadska pank-rok grupa nastupiće 7. avgusta na najvećem britanskom pank festivalu Rebelion (Rebellion) koji se održava u Blekpulu (Blackpool), a koji će ove godine obeležiti jubilarnih 35 godina postojanja pank pokreta u Britaniji i svetu

04. avg 2011

Novosadska pank-rok grupa Ateist rep (Atheist Rap) nastupiće 7. avgusta na najvećem britanskom pank festivalu Rebelion (Rebellion) koji se održava u Blekpulu (Blackpool), a koji će ove godine obeležiti jubilarnih 35 godina postojanja pank pokreta u Britaniji i svetu .
Tim povodom organizatori festivala Rebelion su najavili da će pored većine legendarnih i najpopularnijih grupa koje su začele ovaj pravac u Britaniji na festivalu nastupiti i predstavnici pank pokreta iz svih krajeva sveta u kojima je ova muzika rasprostranjena.
Članovi benda Ateist rep na ovoj manifestaciji biće jedini predstavnici iz celog regiona bivše Jugoslavije.
Na festivalu u Blekpulu pored ostalih nastupiće i neki od najvećih imena pank muzike kao što su Edikts (The Adicts), Ju kej sabs (UK Subs), Kok Sparer (Cock Sparrer), Dželo Biafra (Jello Biafra&TGSOM) i Sitizen fish (Citizen Fish).
Bend Ateist rep je najavio da će tokom posete Velikoj britaniji nastupiti i u Londonu, a koncert će biti održan 5 avgusta u klubu Barflaj (Barfly) u severnom delu Londona Kamdenu (Camden).
Novosađani su ove godine već nastupali sa velikim i legendarnim pank bendovima i to na festivalu u Opatiji neposredno posle grupe Eksplojted (The Exploited) i na otvaranju ovogodišnjeg Exit festivala pre sastava Bed rilidžn (Bad Religion).
Seriju nastupa Ateist rep će nakon Velike britanije nastaviti koncertima u Kovačici, zatim u Hrvatskoj na Hvaru i u Lastovu 19, 20. i 26. avgusta.
Odlazak novosadskih muzičara na festival u Blekpulu je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga