Asocijacija slobodnih odbornika osudila privođenje Jovanovića

"Uvrede, medijski linč i fizički napadi postali sastavni deo političkog života"

24. juna 2019

Asocijacija slobodnih odbornika osudila je danas privođenje šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju i potpredsednika Narodne stranke Nikole Jovanovića.

U saopštenju se navodi da je Jovanović priveden u „montiranom procesu“ čiji je „glavni protagonista“ Ivan Tešić, „čovek zadužen za provokacije i prekidanje tribina opozicionih političkih partija“.

„Na bazi optužbe Tešića pokrenut je ovaj montirani politički proces, a Jovanovića su iz stana a u kome živi sa dvoje dece i ženom, odveli pripadnici policije, koja je godinama slepa i gluva za sve što rade Spartanci i ostali naprednjački batinaši„, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se i da su „uvrede, medijski linč i fizički napadi“ postali sastavni deo političkog života u Srbiji zahvaljujući atmosferi za koju je „direktno odgovoran predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom hvali kako prezire neistomišljenike“.

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović priveden je rano jutros, saopštila je ranije ta stranka.

Navedeno je da su policajci Jovanovića oko 6.00 sati odveli iz kuće, u kojoj su se nalazile njegova žena i dve ćerke.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga