ASNS traži od svih sindikata da zaštite radnike Jure, ali i sve druge radnike u Srbiji

"Period vanrednog stanja i pandemije korona virusa je pokazao pravu sliku našeg društva"

10. apr 2020

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) ocenila je danas da svi sindikati u Srbiji moraju da stanu u zaštitu radnika južnokorejske fabrije Jura, ali i svih drugih radnika, kojima u vreme pandemije korona virusa treba obezbediti potpuno bezbedne uslove za rad.

„Period vanrednog stanja i pandemije korona virusa je pokazao pravu sliku našeg društva, koja nas sve zajedno mora ozbiljno zabrinuti. U situaciji kada se od građana zahteva da poštuju mere izolacije, u isto vreme se hapsi radnik ‘Jure’, jer se usudio da govori na protestu radnika koji su odbili rad zbog loše epidemiološke zaštite u fabrici, pa još i hteo da o tome govori za TV N1″, navedeno je u saopštenju.

Iz ASNS-a su ironično naveli da bi za vlast „bilo najbolje da mi ‘podanici’ radimo šta nam se kaže, ćutimo i slučajno ne iznerviramo strane investitore, kojima smo uzgred dali milionske subvencije“.

„Svi sindikati u Srbiji moraju stati u zaštitu radnika ‘Jure’ i svih drugih radnika, ali se i suprotstaviti gušenju slobode govora i drugačijeg mišljenja. Pobeda straha, borba za prava i dostojanstvo moraju dati i daju rezultate“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga