Asja Francisti najbolja on-lajn novinarka u Novom Sadu

Nagradu za najboljeg novinara u Novom Sadu, u različitim kategorijama, tradicionalno u poslednjih deset godina dodeljuje Novosadska novinarska škola.

30. dec 2010

Novinarka Radija 021 Asja Francisti dobila je nagradu za najbolju novinarku u Novom Sadu, u konkurenciji mladih on-lajn novinara do 30 godina.

Nagradu za najboljeg novinara u Novom Sadu, u različitim kategorijama, tradicionalno u poslednjih deset godina dodeljuje Novosadska novinarska škola.

Drugo mesto osvojio je novinar Dnevnika Nemanja Vuković, a treće novinarka Blica Ivana Kupek.

Žiri su činili novinari Zlatomir Gajić i Nedim Sejdinović, kao i Selena Tasić iz Novosadske novinarske škole.

Na svečanosti u Gradskoj kući nagrade je uručio gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, koji je rekao da je novinarski posao veoma odgovoran, pogotovo u teškim vremenima u kojima živimo.

Selena Tasić je kazala da se Novosadska novinarska škola ove godine odlučila da nagradi novinare koji su aktivni u on-lajn novinarstvu, kako bi ohrabrila ostale novinare da shvate da novi mediji nisu opasnost za tradicionalne medije, već nova šansa za novinarstvo i za novinare.

Asja Francisti je zahvalila kolegama sa Radija 021 jer su imali strpljenja za nju i jer su pokazali visok nivo kolegijalnosti.

Sve troje nagrađenih diplomirali su novinarstvo na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga