Arhitektura u Vojvodini na početku 21. veka

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 17. aprila biće otvorena izložba "Zaobilazne strategije - arhitektura u Vojvodini na početku 21. veka" Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

15. apr 2014

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 17. aprila biće otvorena izložba „Zaobilazne strategije – arhitektura u Vojvodini na početku 21. veka“ Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Na izložbi će, kako je saopšteno, biti prikazano više od 100 radova 12 arhitekata i projektnih biroa, koji su svojom stvaralačkom praksom i delima obeležili prvu deceniju novog milenijuma.

Kustos izložbe je Vladimir Mitrović, a učesnici-arhitekti su Dubravka Đukanović, Milan Kovačević, Lazar Kuzmanov, Dragan Marinčić, Aleksandra Marinčić, Ilja Mikitišin, Dušan Miladinović, Leonid Nešić, Aleksandar Rackov, Nemanja Radusinović, Toth Vilmos, Valkay Zoltan.

Izložba, koja će biti otvorena do 10. maja, ujedno predstavlja prvi korak Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u sagledavanju i mapiranju savremenih autora i njihovih arhitektonskih dela na teritoriji Vojvodine.

Tokom izložbe biće prikazan serijal od tri dokumentarna filma pod nazivom „Ideologija i ideali. Prilozi arhitekture 20. veka u Vojvodini“.

Serijal je nastao na osnovu monografije Vladimira Mitrovića „Arhitektura 20. veka u Vojvodini“, u produkciji Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Televizije Vojvodine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga