APV: Za razvoj kulture 60 miliona dinara

I 90 miliona dinara za saobraćajnu infrastrukturu

22. apr 2016

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine dodelila je 60 miliona dinara po konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture, saopšteno je danas iz te institucije.

Kako se objašnjava, bespovratna finansijska sredstva su dodeljena za projekte u pet vojvođanskih opština, a namenjena su za izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju objekata kulture u javnoj svojini.

Sredstva su dobili Bački Petrovac, Senta, Subotica, Novi Sad i Irig.

„Dodeljivanjem sredstava za realizaciju projekata u oblasti kulture, Uprava pruža podršku lokalnim samoupravama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata koji će doprineti očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalnih sredina, stvarajući tako pozitivan ambijent ne samo za regionalni i ruralni razvoj, već i razvoj kulturnog turizma, ali i za kreiranje prepoznatljivog i autentičnog identiteta lokalne zajednice“, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja.

U njemu se dodaje i da je finansiranjem projekata izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata kulture, Uprava podržala i opredeljenost Pokrajinske vlade da očuvanjem, promovisanjem i održivim korišćenjem kulturnog i nacionalnog nasleđa Autonomne pokrajine Vojvodine podstakne ravnomerni kulturni razvoj regiona, ali i izgradnju građanskog društva.

Uprava je danas dodelila i 90 miliona dinara po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Sredstva su dobili Stara Pazova, Subotica, Čoka, Bački Petrovac, Apatin, Sremski Karlovci i Zrenjanin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga